Czerwone porzeczki liofilizowane

naturalne, niesłodzone

Czerwone porzeczki są bogate w witaminę C, która ma istotne właściwości ochronne i przeciwutleniające. Duża ilość potasu oraz witaminy PP przeciwdziałają nadciśnieniu oraz pomagają w regulowaniu poziomu cholesterolu we krwi. Czerwone porzeczki zawierają również pektyny (rozpuszczalny błonnik), które wspomagają funkcjonowanie jelit i dbają o rozwój zdrowej mikroflory jelitowej, poprawiają też ich perystaltykę, leczą niestrawność. Podobnie jak czarne porzeczki są źródłem antyoksydantów, które usuwają z naczyń wolne rodniki odpowiedzialne za ich mechaniczne uszkodzenia.
Liofilizacja (suszenie za pomocą wymrażania) zapewnia zachowanie 100% wartości świeżych owoców.

 

od 10,50 

Wyczyść
Ilość
Kategoria:

Dodatkowe informacje o produkcie

Skład: 100% czerwone porzeczki, nie zawierają konserwantów

 

Średnie wartości odżywcze (w 100 g):
Wartość energetyczna: 1211 kJ/289 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 37 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,16 g

 

Kraj pochodzenia: Polska

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Czerwone porzeczki liofilizowane”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.