Żurawina extra
Skład: 65% żurawina, 35% cukier trzcinowy
Średnie wartości odżywcze (w 100 g):
Wartość energetyczna: 1472 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g
Węglowodany: 81,3 g
w tym cukry: 67,8 g
Błonnik: 14,7 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,03 g
Kraj pochodzenia: Kanada
Żurawina zawiera wiele cennych dla zdrowia witamin (C, E, K, B6) oraz minerałów. Dzięki
zawartości licznych przeciwutleniaczy wykazuje działanie antynowotworowe. Te czerwone owoce,
skutecznie obniżają poziom cholesterolu we krwi, a przede wszystkim wspomagają leczenie
infekcji dróg moczowych. Suszona żurawina to idealny dodatek do ciasteczek, kruchego ciasta,
owsianek oraz jaglanek. Oprócz tego z żurawiny można zrobić pyszny, słodki sos, który podkreśli
smak różnego rodzaju mięsa oraz serów typu camembert.
od 8,90 zł
halina – malina (zweryfikowany) –
Żurawina extra- naprawdę jest extra! Pyszna, zdrowa przekąska oraz idealna do wielu dań. U mnie sprawdziła się też w formie sosu do camembert. Polecam!