Kaki

suszony, naturalny, niesłodzony
(1 opinia klienta)

Wywodzący się z Chin i Japonii owoc kaki (persymona) stanowi bogate źródło błonnika, który korzystnie wpływa na procesy trawienne. Zawiera też przeciwutleniacze odpowiedzialne za odporność organizmu oraz walkę z wolnymi rodnikami. Witamina A i beta-karoten wpływają korzystnie na wzrok i skórę, z kolei zawartość witaminy C w jednym owocu kaki zaspokaja aż 80% dziennego zapotrzebowania organizmu. Kaki jest ponadto bogate w witaminy z grupy B oraz minerały: potas, mangan, miedź i fosfor.

 

od 9,90 

Wyczyść
Ilość
Kategoria:

Dodatkowe informacje o produkcie

Skład: 100% owoce kaki, nie zawierają konserwantów

 

Średnie wartości odżywcze (w 100 g):
Wartość energetyczna: 1393 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,15 g
Węglowodany: 78,1 g
w tym cukry: 30,4 g
Błonnik: 3,5g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,05 g

 

Kraj pochodzenia: Iran

1 opinia dla Kaki

  1. Zygmunt (zweryfikowany)

    Bardzo dobre, jak ktoś lubi słodkie owoce. Dla niektórych małym mankamentem może być ich skórka, jest twardsza i może wchodzić w zęby. Jedna osoba mówiła mi, że wolałaby bez skórki. Ale na pewno ze skórką są wartościowsze.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.